Rouwvervoer

Het rouwvervoer, ook wel uitvaartvervoer genoemd, is onder te verdelen in twee groepen, namelijk het vervoer van de overledene en het vervoer van de nabestaanden. Mede door verandering van de Wet op de lijkbezorging en creatieve geest bij uitvaartondernemers en vervoerders is tegenwoordig zeer veel mogelijk op het gebied van rouwvervoer. De keuze voor een bepaald vervoermiddel kan een persoonlijke tint aan de uitvaart geven.

Vervoer van de overledene

Naast de traditionele zwarte rouwauto wordt sinds geruime tijd ook gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een grijze of witte rouwauto. De laatste tijd zijn er verschillende kleuren bijgekomen, zoals bordeaux rood, blauw en zelfs oranje. 

Ook de rouwauto maakt steeds vaker plaats voor alternatieve vervoersmiddelen. De “ouderwetse” lijkkoets of rouwkoets beleeft een heuse revival. Deze rijtuigen zijn zowel zwart als wit leverbaar en kunnen bespannen worden met 2, 4, 6 of 8 paarden. Andere vervoersmiddelen zijn bijvoorbeeld: een Harley Davidson motorfiets, die uitgerust is met een speciaal zijspan waarop elk soort uitvaartkist kan worden vervoerd;of een uitvaartbus, waarbij de overledene en nabestaanden de laatste rit gezamenlijk in n voertuig maken.

Vervoer van de nabestaanden

Op het gebied van vervoer van de nabestaanden, ook wel volgvervoer genoemd, is zeer veel mogelijk. Zo kunnen de volgauto’s afgestemd worden op de gekozen rouwauto, want ook de volgauto’s zijn in diverse kleuren beschikbaar. Ook zijn er verschillende typen volgauto’s, zoals vier persoons (normale) volgwagens, maar ook zeven tot acht persoons (verlengde) volgwagens. 

Naast de volgwagens kan ook gebruik worden gemaakt van een volgbus of volgtouringcar, dit luxe zwarte touringcars met capaciteiten van 16 tot 50 passagiers, deze volgtouringcars lenen zich ideaal voor ’grote’ families en/of lange reisafstanden naar kerk, begraafplaats of crematorium. Ook parkeerproblemen bij bijvoorbeeld kerken in het centrum van een dorp of stad zijn verleden tijd met de inzet van volgtouringcars.
Ook kan men kiezen voor bijvoorbeeld een rijtuig, tezamen met een rouwkoets levert dit een stijlvol en indrukwekkend beeld als rouwstoet.

 

Zwarte rouwauto Grijze rouwauto

Wenst u vrijblijvend meer informatie?

Vul onderstaand formulier in met uw vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.