Over Alphega

Historie

In "De Harderwijker", het nieuws- en advertentieblad voor Ermelo, Harderwijk, Putten, Nijkerk, Barneveld, Hoevelaken, Bunschoten, Spakenburg, Nunspeet, Elspeet, Doornspijk, Elburg, Oldebroek, Wezep, Hattem, Kamperveen, Oosterwolde, enz enz. is op 1 maart 1913 te lezen:

"Dat Nunspeet met zijn tijd mede gaat bewijst weder het feit dat door den stalhouder den heer v. d. Pol alhier een moderne lijkwagen is aangeschaft waardoor langzamerhand, het ouderwetsche gebruik, het dragen der lijken bij de ter aardebestellingen vervangen zal worden door het gebruik maken van genoemd vervoermiddel."

Ook in de jaren voor 1913 verzorgde de stalhouderij het vervoer van de overledene, toen gebeurde dit veelal per "platte wagen". Het vervoer van de nabestaanden deed men ook, dit uiteraard per luxe rijtuig of koets.

In de vele decennia hierna heeft het bedrijf onder verschillende namen, zoals Stalhouderij "de Hoef", en Firma Van de Pol, het vervoer van overledenen en nabestaanden verzorgd in de wijde regio tussen Amersfoort, Apeldoorn en Zwolle. Ook de Flevopolder is later aan het werkgebied toegevoegd.

Naast het vervoer van de overledene en nabestaanden werd ook de laatste verzorging van een overledene, het opmaken van rouwkamers cq. thuisopbaringen door het bedrijf verzorgd.

In 2004 is vanuit het van oorspong zijnde vervoersbedrijf de uitvaartverzorging Alphega opgericht. Onder de naam Alphega worden alle denkbare diensten die betrekking hebben op uitvaarten aangeboden; van het verzorgen van de complete uitvaart door een uitvaartverzorger, tot het leveren van rouwdrukwerk, rouwbloemwerk, uitvaartkisten, grafmonumenten en uiteraard ook het vervoer.
 

Openheid

De start van de uitvaartonderneming Alphega in 2004 deed binnen de uitvaartbranche nogal wat stof opwaaien. De transparante en eerlijke tarieven die Alphega hanteerd werden openbaar, door middel van grote advertenties, kenbaar gemaakt. Ook de tarieven van andere uitvaartverzorgingen werden hiernaast openbaar gemaakt in een prijsvergelijk. De consument kon door middel van de prijsvergelijkingen inzien jarenlang (te) veel te hebben betaald voor diensten omtrend de uitvaart bij andere uitvaartondernemingen. De advertenties met prijsvergelijkingen hebben geleid tot een rechtzaak tussen een nationaal opereerde uitvaartverzorging en Alphega. Alphega won deze rechtzaak op alle punten.

De grote media aandacht die de gerechtelijke procedure teweeg had gebracht leidde tot aan een landelijke televisie uitzending van NoVa, waar vele misstanden binnen de uitvaart door Alphega aan het licht werden gebracht.

 

Alphega Vandaag

Tegenwoordig is Alphega uitgegroeid tot een middelgrote uitvaartonderneming met meerdere uitvaartverzorgers verspreid over een grotere regio. Alphega verzorgt begrafenissen en crematies met zorg, respect en stijl, waarbij de wensen van de nabestaanden én de kwaliteit voorop staan. Dit alles tegen transparante en eerlijke tarieven.
 

Werkwijze

Direct na een overlijden moeten er een aantal belangrijke beslissingen genomen worden. Hoewel niet elk overlijden onverwacht komt, kan het zijn dat nabestaanden direct na het overlijden van een dierbare overmand zijn door verdriet.

Juist op dat moment is het een hele zorg minder om te weten dat de uitvaartverzorger van Alphega, zeker in de eerste uren, u bijstaat en adviseert in de soms lastige keuzes die gemaakt moeten worden en vervolgens uw wensen ook gaat realiseren.

Alphega beschikt over een eigen drukkerij voor het rouwdrukwerk, daardoor is het mogelijk om snel rouwkaarten te ontwerpen, te drukken en te verzenden. Een grote collectie van uitvaartkisten, welke tevens in de uitvaartshowroom (vooraf) te bezichtigen zijn, staan op voorraad en kunnen vrijwel direct geleverd worden. Ook heeft Alphega de beschikking over meerdere eigen rouwauto's, in diverse kleuren, voor het vervoer van de overledene. Alle benodigde materialen voor het realiseren van een thuisopbaring, zoals koelingen, rouwschermen, opbaardeksels, kleden, kaarsen- en bloemenstandaards zijn ruimschoots voorradig.

 

Eén aanspreekpunt

De uitvaartverzorger die na de melding van overlijden het eerste gesprek met de nabestaanden heeft, zal dezelfde uitvaartverzorger zijn die op de dag van de uitvaart de begeleiding verzorgt. Ook de gehele periode tussen het overlijden en de dag van de uitvaart zal al het contact gaan via deze uitvaartverzorger. Zo hoeven nabestaanden niet iedere dag tegen een "nieuwe" andere uitvaartverzorger de wensen kenbaar te maken en ontstaat er vertrouwensrelatie tussen de nabestaanden en de uitvaartverzorger.

 

De betekenis van de naam Alphega

De naam Alphega heeft geen directe betekenis, maar is een samenvoeging van de woorden Alpha en Omega. De eerste en laatste letters uit het Griekse alfabet. Ook in het logo van Alphega kunt u de verwijzing naar beide letters uit het Griekse alfabet afleiden.

Wenst u vrijblijvend meer informatie?

Vul onderstaand formulier in met uw vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.