Regio Nunspeet

In de gemeente Nunspeet zijn er veel mogelijkheden voor het organiseren van een uitvaart. Naast de gebruikelijke opties van begraven en cremeren is het in de directe regio ook mogelijk om een natuurbegrafenis te organiseren. 

Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste locaties en opties om een mooi afscheid te regelen..

Meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 0341 – 26 43 95 of info@alphega-uitvaart.nl

Welke mogelijkheden voor een uitvaart zijn er?

Het woord uitvaart wordt voor zowel een begrafenis als voor een crematie gebruikt. Wettelijk gezien zijn begraven en cremeren de toegestane mogelijkheden. Een bijzondere vorm van begraven is de natuurbegrafenis.

Op dit moment kiezen landelijk de meeste mensen voor een crematie, in Nunspeet kiest het merendeel nog steeds voor een begrafenis. Daarnaast is het mogelijk om het lichaam ter beschikking van de wetenschap te stellen.

 • Begrafenis. Een begrafenis is de benaming voor de plechtigheid waarbij de overledene begraven wordt. Andere woorden voor begrafenis zijn teraardebestelling en graflegging. Na de begrafenis hebben de nabestaanden een tastbare gedenkplaats.
 • Crematie. Een crematie is de plechtigheid waarbij iemand die is overleden gecremeerd wordt. Andere woorden voor crematie zijn verassing en lijkverbranding. Het is een misverstand dat een lichaam verteert door de vlammen in de crematieoven. De verassing geschiedt namelijk door de hoge temperatuur in de oven (circa 1100 graden Celsius).
 • Natuurbegrafenis. Op een natuurbegraafplaats staat het behoud van de natuur voorop. Het is namelijk de bedoeling dat de graven op termijn weer opgaan in de natuur. Er geldt vaak eeuwige grafrust. Op een natuurbegraafplaats kan de overledene in een grafkist of lijkwade begraven. Het is ook moglijk om de urnen met asresten begraven. Op de begraafplaats staan geen traditionele ogende grafstenen.

Waar kunt u terecht in de gemeente Nunspeet en omgeving?

Voor inwoners van Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en Hulshorst zijn er verscheidene begraafplaatsen beschikbaar. Er is geen crematorium in Nunspeet of de directe omgeving. In Zwolle, Amersfoort en Apeldoorn (Ugchelen) bevinden zich de meest gebruikte crematoria vanuit Nunspeet. Uw uitvaartverzorger kan u hierbij helpen.

uitvaart nunspeetDe gemeente Nunspeet beschikt over 

vier gemeentelijke begraafplaatsen:

 • Begraafplaats Nunspeet-West aan de Van Oordtstraat 110 in Nunspeet, deze beschikt over een asbestemmingsvoorziening;
 • Begraafplaats Eperweg 22 in Nunspeet (deze wordt niet meer gebruikt om te begraven)
 • Begraafplaats Nunspeet-Oost aan de Eperweg 51 in Nunspeet
 • Begraafplaats aan de Uddelerweg 72 in Elspeet

Er zijn al langere tijd plannen om een natuurbegraafplaats te realiseren in het Elspeterbos. Tot die tijd zijn Natuurbegraafplaats Heidepol in Arnhem en Natuurbegraafplaats Westerwolde in Hoog Soeren alternatieve mogelijkheden.

Wanneer dient de uitvaart plaats te vinden?

Voor dat een overledene begraven of gecremeerd kan worden dient er eerst toestemming van de gemeente te komen. De uitvaartverzorger regelt dit voor u.

De uitvaart zelf moet uiterlijk op de zesde werkdag na het overlijden plaatsvinden. Onder bepaalde omstandigheden kan uitstel worden verleend door de gemeente. Bijvoorbeeld als er nog een gerechtelijk onderzoek loopt of wanneer er familie moet overkomen uit het buitenland. 

Wat zijn de kosten voor een uitvaart?

Over het algemeen is een begrafenis iets duurder dan een crematie. Maar veel hangt af van de persoonlijke voorkeuren van de overledene en nabestaanden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De keuze van de kist
 • Aanschafkosten van het graf
 • De manier van rouwvervoer
 • De locatie van de afscheidsplechtigheid
 • Hapjes en drankjes na afloop
 • Etc.

Om u een inzicht te geven van de mogelijke kosten, kunt u gebruik maken van onze kosten calculator. 

Wie kan u helpen bij het verzorgen van de uitvaart?

Uitvaart Alphega NunspeetBij het regelen van een mooi en passend afscheid komt veel kijken. En vooral in een periode van rouw kan dit lastig zijn voor de nabestaanden. Daarom is het aan te raden om met een uitvaartverzorger in gesprek te gaan. In de gemeente Nunspeet is Alphega Uitvaart een bekende naam. Sinds 2004 verzorgen wij uitvaarten. En als een van de eersten publiceerden wij onze tarieven en maakten deze transparant. 

Onder de naam Alphega bieden wij alle denkbare diensten die betrekking hebben op uitvaarten aan; van het verzorgen van de complete uitvaart door een van onze uitvaartverzorgers, tot het leveren van rouwdrukwerk, rouwbloemwerk, uitvaartkisten, grafmonumenten en uiteraard ook het vervoer. De nabestaanden hebben 1 aanspreekpunt gedurende het hele traject. 

Alphega verzorgt begrafenissen en crematies met zorg, respect en stijl, waarbij de wensen van de nabestaanden én de kwaliteit voorop staan. Dit alles tegen transparante en eerlijke tarieven.

Hoe kunt u contact opnemen met Alphega Uitvaart?

U kunt op meerdere manieren contact met ons opnemen. Dit kan via het formulier op deze pagina of door te mailen naar: info@alphega-uitvaart.nl.

Bij spoed raden wij u aan om direct telefonisch contact op te nemen. Wij zijn 24/7 bereikbaar op het nummer: 0341 – 26 43 95.

Wenst u vrijblijvend meer informatie?

Vul onderstaand formulier in met uw vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.