Cremeren

Een crematie, ook wel verassing of lijkverbranding genoemd, is de meest voorkomende vorm van lijkbezorging in Nederland. Regionaal zijn er echter wel verschillen met het landelijke gemiddelde en zien wij op de Veluwe dat er nog altijd vaker wordt gekozen voor begraven.

Er is onderscheid te maken in twee typen crematies: Één waarbij er gebruik gemaakt wordt van (alle) in het crematorium aanwezig zijnde faciliteiten, zoals aula en koffie- of familiekamer. Met 'technisch' cremeren, wordt veelal een crematie aangeduid zonder dat er verder gebruik wordt gemaakt van de in het crematorium aanwezig zijnde faciliteiten.

Een crematie vind altijd plaats in een crematorium. In het gebied waar Alphega werkzaam is wordt veelal gekozen voor de volgende crematoria:

Het proces

Een crematie vind plaats in een crematieoven, hier wordt het lichaam verbrand/verast. In de crematie over is de temperatuur ongeveer 1100 graden Celsius en het proces duurt ongeveer anderhalf uur (verassingstijd). De overgebleven as van een volwassen persoon weegt ongeveer 2,5 tot 3 kilo (inclusief uitvaartkist). Het is een misverstand dat het lichaam wordt verteerd door de vlammen. De verassing geschied door de hoge temperatuur.

Nadien kunnen de nabestaanden de overgebleven as bewaren in een urn, maar ook is asverstrooiing mogelijk.

Alphega verzorgt alle voorkomende uitvaartmogelijkheden, waaronder ook de complete crematie.

Wenst u vrijblijvend meer informatie?

Vul onderstaand formulier in met uw vraag en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.